Sposób przygotowania:
Kurze pałki faszerowane
Nóżki wytrybować, delikatnie wyluzowując kość przez nacięcie wokół kostki na górze i na dole.Kostki można wykorzystać np. do ugotowania zupy.Każdą nóżkę natrzeć vegetą, papryką słodką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Popieprzyć.Skropić octem balsamicznym Odłożyć na 30 min. Farsz Mięso zemleć. Pieczarki i marchewkę oczyścić i zetrzeć na jarzynowej tarce. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na złoto. Dodać pieczarki i marchewkę, dusić kilka minut. Połączyć składniki farszu. wbić żółtko (białko można wykorzystać do czego innego). Doprawić solą i pieprzem.Wymieszać dokładnie. Do każdej nóżki włożyć farsz, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać olej, dodać masło i obsmażyć pałki na złoty kolor. Podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i dusić ok. 35-40 minut Podaję z sosem pieczarkowym.
Bo
Henia
Henia
Babciagramolka
Witaj w domu . Zabiorę 2 pałeczki i nie będe musiała dziś robic obiadku .
Bahus
Nigdy nikomu nawet największemu wrogowi nie wstawiłem jedynki. W tym przypadku to była pomyłka. Przepraszam. Niestety nie można tego cofnąć .
Henia