Sposób przygotowania:
Kuskus Maroko
W rondelku dusimy warzywa (zupę warzywną). Gdy się rozmrozi, lekko solimy i dusimy pod przykryciem. W osobnym rondlu, na łyżce oliwy dusimy pokrojone w dosyć duże kawałki pieczarki. Solimy. Gdy warzywa będą już prawie gotowe, zawartość obu rondli mieszamy ze sobą i dodajemy przyprawy: kurkumę, curry, paprykę słodką i kumin. Ilość przypraw zależy od naszych upodobań, ja dodałam łyżeczkę kuminu, pół łyżeczki kurkumy, pół łyżeczki curry i szczyptę papryki. Dusimy wszystko z przyprawami pod przykryciem, w razie potrzeby podlewając wodą. Przygotowujemy kuskus według przepisu na opakowaniu. Gotową kaszę mieszamy z duszącymi się warzywami i wszystko razem dusimy jeszcze chwilę. Gotową potrawkę podajemy z plasterkami pomidora. Smacznego!!