Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Kuskus na pomarańczową nutę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo szybka w przygotowaniu przekąska na słodko

Kuskus na pomarańczową nutę Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kuskus na pomarańczową nutę

 

Sposób przygotowania:

Kuskus na pomarańczową nutę
Kaszkę wsypać do miseczki. W czajniku zagotować wodę i wrzątkiem zalać kaszę. Przykryć i pozostawić na ok 5 min, żeby kaszka wchłonęła wodę. Pomarańcze i cytrynę sparzyć wrzątkiem, z jednej pomarańczy i cytryny ścieramy skórkę. Z tej samej pomarańczy i cytryny wyciskamy sok i mieszamy go z miodem. Pomarańcz, która została obieramy i wycinamy kawałki bez błonki, kroimy na mniejsze cząstki. Kiedy kaszka już się napije, dodajemy soki z cytrusów zmieszane z miodem, cząstki pomarańczy i otartą skórkę oraz cynamon. Mieszamy razem, przekładamy do miseczki i dekorujemy otartą skórką z cytrusów i świeżo startym cynamonem.
Kuskus na pomarańczową nutę
Kaszkę wsypujemy do miseczki i zalewamy wrzątkiem
Kuskus na pomarańczową nutę
Ze sparzonych cytrusów ścieramy skórkę na drobnych oczkach
Kuskus na pomarańczową nutę
Z jednej pomarańczy i cytryny wyciskamy sok
Kuskus na pomarańczową nutę
Kaszkę mieszamy z sokiem, cząstkami pomarańczy i cynamonem

Tagi:

kuskus