Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kuskus wg Buni :

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Kuskus fantastycznie dopasowuje see do różnych smaków potraw- szczególniev w kuchni arabskiej i bliskowschodniej

Kuskus wg Buni :

Składniki:

Kuskus wg Buni :

 

  • 1 szklanka kuskusu
  • 2 szklanki bulionu drobiowego ( może być z kostki )
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 szklanki pokrojonego koperku
  • 1/2 szklanki pokrojonego bardzo drobno obranego ze skórki i pozbawionego pestek pomidora
  • 1 duża cebula pokrojonego w drobną kostkę
  • 1 łyżka oleju

 

Sposób przygotowania:

Kuskus wg Buni :
Cebulę zeszklić na oleju .

Zagotować bulion z masłem koprem , pomidorem i podsmażoną cebulą ( moze byc bulion z kostki ) .

 Kuskus wsypać do gorącego bulionu  z koprem, masłem i pomidorem- wymieszać .

Zostawić przykryte aż kaszka wchłonie cały bulion .

Widelcem wymieszać kuskus tak by był sypki .

Tagi:

kuskus