Sposób przygotowania:
Kuskus z bobem, polędwiczkami i marchewką
Marynata do polędwiczek: oliwę mieszamy z miodem, sokiem z cytryny, sosem sojowym. Dodajemy wyciśnięty czosnek i doprawiamy pieprzem. Polędwicę myjemy, kroimy na plasterki ok. 0,5 cm i przekładamy do marynaty. Odstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i ściągamy z niego skórkę. Połowę bobu zgniatamy widelcem. W oddzielnym garnku gotujemy marchewkę mini Hortex, odcedzamy. W tym samym garnku podgrzewamy masło, dodajemy marchewki i cukier. Pomarańczę sparzamy, na drobnej tarce trzemy skórkę, a sok dodajemy do marchewki. Całość podgrzewamy ok. 8 min., (do całkowitego wyparowania soku) często mieszając. Pod koniec dodajemy skórkę z pomarańczy. W tym samym czasie zalewamy kuskus (proporcje na opakowaniu) gorącą wodą z dodatkiem soli i odstawiamy na 5 min. Kuskus (3/4) mieszamy z rozdrobnionym bobem. Polędwiczki podsmażamy z dwóch str. na patelni. Po ściągnięciu mięsa, na patelnię dodajemy musztardę delikatesową i energicznie mieszamy, w ten sposób powstanie sos. Na talerzu układamy kuskus z bobem i bez, dodajemy polędwiczki w musztardzie i pomarańczowe marchewki. Całość ozdabiamy szczypiorkiem i doprawiamy pieprzem świeżo zmielonym. Smacznego