Sposób przygotowania:
Kurczak z morelowym kuskusem
Wymieszać 2 łyżki oleju z mieloną papryką, curry, vegetą , szczyptą soli , cukrem i natrzeć dokładnie udka. Odstawić w chłodne miejsce ( najlepiej na noc). Rozgrzać resztę oleju w garnku o grubym nie i obsmażyć na rumiano pałeczki kurczaka. W czasie kiedy kurczak się smaży pokroić w piórka szalotki , a morele w paski. Wrzucić do rumianego z obu stron kurczaka szalotki i zeszklić je. Dołożyć pokrojone morele , kandyzowana skórkę pomarańczową ( pokrojoną w drobną kostkę), goździki .Zalać wodą. Dusić aż mięso będzie miękkie. Wyjąć pałeczki i zawinąć w folię aluminiową by nie wystygły. Wyłowić goździki. Doprawić sos do smaku. Wsypać do sosu kuskus i wymieszać. Przykryć i zostawić aż wchłonie cały sos. Przemieszać kuskus widelcem by rozdzielił się na sypkie ziarenka dodając jednocześnie natkę pietruszki. Podawać kuskus i pałeczkę ( lub 2 ) z kurczaka + surówkę ( najlepiej jakąś wersję sałaty z owocowym dresingiem).