olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Kuskus z warzywami po węgiersku

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

zdrowe i lekkie danie idealne dla wegetarianów, jest szybkie i łatwe.

Kuskus z warzywami po węgiersku

Składniki:

Kuskus z warzywami po węgiersku

 

  • ok. 300 g kaszy kuskus
  • ok. 400g sosu węgierskiego
  • ok/ 500 g mieszanki warzyw mrożonych
  • bazylia
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 szklanka wody
  • 0,5 puszki kukurydzy

Sposób przygotowania:

Kuskus z warzywami po węgiersku
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kostkę rosołową rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i podgrzewamy, aż będzie gorąca. Na patelnię rozlewamy wodę i dodajemy warzywa, dusząc je pod przykryciem aż mocno zmiękną. Kiedy będą gotowe, wodę wylewamy i do warzyw wlewamy kostkę rosołową. Kaszę nakładamy na talerz i rozsmarowujemy nią talerz, po czym dodajemy "bulionowe warzywa", przyprawiamy bazylią i dodajemy sos węgierski oraz kukurydzę.