motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kwaśna zupa na żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobra zupka ugotowana z kapusty kiszonej na żeberkach. Ma wyrazisty kwaśny smak. Warta polecenia.

Kwaśna zupa na żeberkach Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Kwaśna zupa na żeberkach

 

Sposób przygotowania:

Kwaśna zupa na żeberkach
Umyte żeberka dajemy do garnka razem z kostką i vegetą. Zalewamy wodą i gotujemy.

Obieramy jarzyny i dodajemy do gotującego się wywaru. Kiszoną kapustę kroimy i dodajemy do garnka. Gotujemy na wolnym ogniu.

W tym czasie skrobiemy ziemniaki, kroimy w kostkę i gotujemy w osobnym garnku do miękkości. Pokrojony boczek smażymy.

Wszystko razem łączymy i doprawiamy do smaku.
Kwaśna zupa na żeberkach
Umyte żeberka zalewamy wodą. Dodajemy kostkę i vegetę
Kwaśna zupa na żeberkach
Obrane jarzyny dodajemy do gotującej się zupy
Kwaśna zupa na żeberkach
Kapustę kroimy. Dajemy do zupy i gotujemy
Kwaśna zupa na żeberkach
Obrane i pokrojone ziemniaki gotujemy w osobnym garnku
Kwaśna zupa na żeberkach
Boczek smażymy
Kwaśna zupa na żeberkach
Wszystko łączymy i doprawiamy