graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

kwaśnica góralska 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kwaśnicę podaje na obiad z chlebem

kwaśnica góralska 5

Składniki:

kwaśnica góralska 5

 

Sposób przygotowania:

kwaśnica góralska 5
ogony opłukać ,włożyć do garnka zalać 3 litrami wody i zagotować,marchew i pietruszkę obrać ze skórek i pokroić w kostkę i dodać do ogonów,ziele angielskie i pieprz dodać do ogonów i gotować przez godzinę,następnie dodać pokrojoną kapustę obrać czosnek i dodać ząbki czosnku do garnka z ogonami, i gotować razem jeszcze prze 30 minut,ziemniaki obrać ze skórek i pokroić w kostkę i ugotować w osobnej wodzie do miękkości,gdy będą miękkie dodać do ugotowanej zupy,podawać na gorąco kwaśnicę