Sposób przygotowania:
kwaśnica od górali
Do garnka nalewamy wody mięso myjemy i wkładamy do garnka razem z umytymi i obranymi jarzynami i stawiamy na piec. W między czasie obieramy ziemniaki do osobnego garnka . Do gotującego się wywaru dodajemy czosnek liść laurowy i ziele angielskie oraz kapuste kiszoną. Zależy kto jaką zupkę woli kosztujemy kapuste i albo ja płuczemy lub zostawiamy ja taką jaka jest można ją troszke rozdrobnić i wrzucamy do garnka z wywarem. Gotujemy az kapusta zmięknie doprawiamy do smaku.Kwaśnice podajemy z ugotowanymi ziemniakami w całośći moim zdaniem zupa powinna być pikantna najlepiej smakuje w zimowe dni.
Pyza
tokijka
kingulek3
kingulek3
mięsko:80 dag dobre jest golonko lub zeberka
kapusta jak kto lubi i zależy na ile osób ja gotuje na 4 osoby to dodaje niecały woreczek kapusty można ja rozdrobnić
ziemniaki ugotowane odcedzone wykładamy na talerz ja daję ok 4 5 połóweczek na jeden talerz czyli 2 3 ziemniaczki co równierz zależy od tego jak się lubi
dużo pieprzu sól lub wegeta w zime smakuje najlepiej bo szczypie aż w wargi
najczesciej podaje się ją u nas w drugi dzień wesela tak na kaca%%%%%
Zupa jest super naprawde polecam