Kwaśnica na kurczaku wędzonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Kwaśnica na kurczaku wędzonym

Składniki:

Kwaśnica na kurczaku wędzonym

 

  • 2 szt wędzone pałki z kurczaka,
  • 0,5 kg kapusta kiszona,
  • 1 litr woda,
  • 1 szt marchewka,
  • 0,5 litra sok z kiszonej kapusty,
  • 1 szt liść laurowy Prymat,
  • 3 szt ziele angielskie Prymat,
  • 1 szt suszony borowik,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku przyprawa do zup KUCHAREK,
  • do smaku suszony majeranek Prymat

Sposób przygotowania:

Kwaśnica na kurczaku wędzonym
Najpierw umyc pałki z kurczaka, obrac ze skóry włożyć do garnka wlać wodę, dodać kapustę, borowika, liść i ziele. Gotować wszystko do miękkości kapusty. Dodać startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę. Gotować 10 minut. Wyjąć liść laurowy i ziele angielsie. Wlać sok z kapusty, doprawić zupę przyprawami do smaku.