motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kwaśnica z jarzynami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i syta zupa kwaśna. Ugotowana na wywarze mięsno- warzywnym. Dodatkowo dajemy kiszoną kapustę z ziemniakami i boczkiem.

Kwaśnica z jarzynami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kwaśnica z jarzynami

 

Sposób przygotowania:

Kwaśnica z jarzynami
Umyte mięso zalewamy wodą , dodajemy kostkę i vegetę, doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy jarzyny i dodajemy do gotującego się wywaru razem z pokrojoną kapustą.

Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy w osobnym garnku do miękkości.

Boczek kroimy w kostkę i rumienimy. Zarumieniony boczek dodajemy do zupy.

Na koniec dodajemy miękkie ziemniaki i doprawiamy do smaku.
Kwaśnica z jarzynami
Umyte żeberka dajemy do garnka razem z kostką i vegetą
Kwaśnica z jarzynami
Obrane jarzyny dodajemy do gotującego wywaru
Kwaśnica z jarzynami
Obrane ziemniaki gotujemy w osobnym garnku
Kwaśnica z jarzynami
Do zupy dodajemy pokrojoną kapustę i boczek
Kwaśnica z jarzynami
Na koniec dodajemy ziemniaki i doprawiamy