Sposób przygotowania:
Kwitnący tort
Biszkopt:
Białka oddzielamy od żółtek i ucieramy je na sztywną pianę, dodajemy cukier i jeszcze raz ucieramy na sztywno. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Wylewamy na tortownicę o średnicy 24cm, pieczemy w temp. 175*C przez 20-25min.Pieczemy 4 takie biszkopty. Nasączenie przygotowujemy z podanych składników. Każdy biszkopt nasączamy. Krem ucieramy z zimnym mlekiem i dodajemy miękkie wcześniej utarte masło. Ucieramy na puch. Smarujemy biszkopty kremem, obsmarowujemy cały tort i układamy dekoracje z kwiatków cukrowych (przepis podam w kolejnym z moich przepisów). Wstawiamy do lodówki by krem skomponował się ze smakiem biszkoptów.
Jeśli ktoś woli inny smak kremu lub woli przygotować ten krem w inny sposób to oczywiście można to wykożystać.
Podany przepis jest moją propozycją .
Kwiatki cukrowe możemy przygotować nawet kilka dni wcześniej wtedy tort szybko można przyozdobić.
Białka oddzielamy od żółtek i ucieramy je na sztywną pianę, dodajemy cukier i jeszcze raz ucieramy na sztywno. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Wylewamy na tortownicę o średnicy 24cm, pieczemy w temp. 175*C przez 20-25min.Pieczemy 4 takie biszkopty. Nasączenie przygotowujemy z podanych składników. Każdy biszkopt nasączamy. Krem ucieramy z zimnym mlekiem i dodajemy miękkie wcześniej utarte masło. Ucieramy na puch. Smarujemy biszkopty kremem, obsmarowujemy cały tort i układamy dekoracje z kwiatków cukrowych (przepis podam w kolejnym z moich przepisów). Wstawiamy do lodówki by krem skomponował się ze smakiem biszkoptów.
Jeśli ktoś woli inny smak kremu lub woli przygotować ten krem w inny sposób to oczywiście można to wykożystać.
Podany przepis jest moją propozycją .
Kwiatki cukrowe możemy przygotować nawet kilka dni wcześniej wtedy tort szybko można przyozdobić.
2milutka
Bernadetta
marietta
kurka79
Nie każdy musi lubić to co zaproponowałam. A krem z torebki jest wyjątkowo szybki w przygotowaniu dlatego z niego korzystam. Czy jest zdrowy?-no cóż nie dodałam przepisu do takiej kategorii poza tym wg. mnie żaden krem nie jest zdrowy. W związku z czym nie rozumiem twoich aluzji 2milutka....
Robiąc tort wolę upiec cieńsze biszkopty by były równe niż kroić wysokie placki.
Każdy robi jak uważa i jak mu wygodniej.
Jeśli mnie nie rozumiecie to wasz problem. Dodałam ten przepis bo uważam że czasem oglądając różne propozycje można coś podpatrzeć i wykorzystać w swojej kuchni.