Sposób przygotowania:
Ryba w zielonej herbacie
Jeśli mamy mrożona rybę to musimy ją wcześniej rozmrozić, rybę po osuszeniu kroimy na mniejsze porcje.
Herbatę wysypać z saszetek , wymieszać z pieprzem i niewielką ilością soli, w tak przygotowanej mieszance obtoczyć rybę.
Patelnię rozgrzać i nalać na nią około 2 łyżek oleju i po rozgrzaniu smażyć na nim rybę na złoty kolor ze wszystkich stron ( trwa to kilka minut).
Po usmażeniu przełożyć na papierowy ręcznik w celu pozbycia się tłuszczu przed podaniem skropić sokiem z cytryny.
Herbatę wysypać z saszetek , wymieszać z pieprzem i niewielką ilością soli, w tak przygotowanej mieszance obtoczyć rybę.
Patelnię rozgrzać i nalać na nią około 2 łyżek oleju i po rozgrzaniu smażyć na nim rybę na złoty kolor ze wszystkich stron ( trwa to kilka minut).
Po usmażeniu przełożyć na papierowy ręcznik w celu pozbycia się tłuszczu przed podaniem skropić sokiem z cytryny.