paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pieczona ryba przekładana warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo smaczna i zdrowa ryba pieczona przekładana warzywami: marchewką, pietruszką i selerem, podana na brązowym ryżu.

Pieczona ryba przekładana warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczona ryba przekładana warzywami

 

Sposób przygotowania:

Pieczona ryba przekładana warzywami
Marchew, pietruszkę i seler obrać, pokroić w zapałkę takiej samej wielkości. Masło roztopić wrzucić na nie warzywa a następnie poddusić. Rybę podzielić na porcje i oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Na kawałek ryby położyć warzywa na nakryć drugim kawałkiem ryby. Porcje zawinąć w folię i piecz w temp. 200 stopni przez 20 minut. Brązowy ryż ugotować według informacji na opakowaniu. Rybę wyjąć podawać na ryżu.
Pieczona ryba przekładana warzywami
Marchew, pietruszkę i seler obrać, pokroić w zapałkę takiej samej wielkości.
Pieczona ryba przekładana warzywami
Rybę podzielić na porcje i oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.
Pieczona ryba przekładana warzywami
Masło roztopić wrzucić na nie warzywa a następnie poddusić.
Pieczona ryba przekładana warzywami
Na kawałek ryby położyć warzywa na nakryć drugim kawałkiem ryby.

Tagi:

ryż ryba