Sposób przygotowania:
Łaciate babeczki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Jajka, olej i śmietanę połączyć w misce. Do innego naczynia przesiać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukry. Mokre składniki przelać do suchych i za pomocą łyżki krótko wymieszać.
Masę podzielić na dwie równe części. Do jednej wsypać kakao, a do drugiej mąkę, wymieszać. Do papilotek nakładać na przemiennie jasne i ciemne ciasto (do 3/4 wysokości papilotek- urosną!) Piec w 180 st.C przez 20-25 minut do "suchego patyczka".
Babeczki są gotowe, gdy z piekarnika wydobywa się piękny zapach. Upieczone wyjąć i przestudzić na kratce. Dodatkowo można posypać je cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Smacznego!
Masę podzielić na dwie równe części. Do jednej wsypać kakao, a do drugiej mąkę, wymieszać. Do papilotek nakładać na przemiennie jasne i ciemne ciasto (do 3/4 wysokości papilotek- urosną!) Piec w 180 st.C przez 20-25 minut do "suchego patyczka".
Babeczki są gotowe, gdy z piekarnika wydobywa się piękny zapach. Upieczone wyjąć i przestudzić na kratce. Dodatkowo można posypać je cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.
Smacznego!
Dodatkowo
2 łyżki kakao
2 łyżki mąki pszennej