akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Babeczki łaciate z czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Łaciate babeczki nadziane kostką czekolady mlecznej. Szybkie i proste do zrobienia, za to je właśnie uwielbiam :) Gdy mam ochotę na coś słodkiego, one są pod ręką. Polecam!

Babeczki łaciate z czekoladą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki łaciate z czekoladą

 

  • Ciasto:
  • 250g. mąki pszennej/ tortowej
  • 80g. cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200ml. mleka/ jogurtu naturalnego
  • 2 duże jajka
  • 80ml. Oleju

 

  • Dodatkowo:
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki mleka
  • 12 kostek mlecznej czekolady

Sposób przygotowania:

Babeczki łaciate z czekoladą
1. Ciasto: Mokre składniki wymieszać ze sobą trzepaczką. Suche również wymieszać. Obie miski połączyć ze sobą trzepaczką. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i mleko, wymieszać. 2. Formę na babeczki wyłożyć papilotkami. Napełniać je do 3/4 wysokości na przemian ciastem ciemnym i jasnym. W środek każdej wcisnąć kostkę czekolady. Przykryć odrobiną ciemnego/ jasnego ciasta. Piec w 180st.C około 15-20 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce. Smacznego!
Babeczki łaciate z czekoladą
Napełnianie papilotek ciastem.
Babeczki łaciate z czekoladą
Babeczka łaciata z czekoladą w środku.