SUPERPRZEPIS

Łaciate muffiny.

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Łaciate muffiny. Więcej zdjęć (3)

Ulubione muffinki mojej córeczki.

Składniki:

Łaciate muffiny.

 

  • 4 szkl mąki,
  • 2 łyżki kakao,
  • 1 szt sok z cytryny,
  • 4 szt jajka,
  • 2 łyżeczki soda oczyszczona
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 2 szkl mleka,
  • 2 szkl cukru,
  • 8 łyżek oleju,
  • 1 szt skórka z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Łaciate muffiny.
Suche i mokre składniki rozdzielamy do osobnych misek. Do suchych składników ścieramy skórkę z cytryny. Wszystko razem ze sobą łączymy i dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na 2 równe części, do jednej dodajemy kakao i mieszamy.
Do formy na muffiny nakładamy jasną masę ok. 3 łyżki a na sam środek ciemną masę. również 3 łyżki.
Babeczki pieczemy ok. 15-20 min w 180 stopniach.
Łaciate muffiny.
Cytryna dodaje muffinkom delikatny kwaśmy posmak.
Łaciate muffiny.
żne jest aby najpierw nakładać jasną masę a następnie ciemną.