Sposób przygotowania:
Muffiny z budyniem i borówkowym kremem
Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Budyń czekoladowy: Do miseczki wlać mleko, wsypać budyń i mieszamy do połączenia się składników. Odstawiamy na czas, w którym będziemy robić ciasto na babeczki. Ciasto na babeczki: Do miski wbijamy jajka, wlewamy olej, mleko, mieszamy drewnianą łyżką. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier, mieszamy drewnianą łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Na blachę wykładamy papierowe foremki do muffin i nakładamy pół ciasta, na ciasto budyń i przykrywamy pozostałym ciastem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok. 30 min. Krem borówkowy: Śmietanę łaciatą ubijamy na sztywno. Do ubitej na sztywno śmietany dodajemy borówki. Miksujemy. Upieczone babeczki pozostawiamy do ostygnięcia. Na babeczki nakładamy krem i posypujemy borówkami. Smacznego :)
Netka
julcia12437