Sposób przygotowania:
Łaciatka
Jajka ubić z cukrem, a następnie dodać aromat, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, wymieszać, a na końcu połączyć z olejem i wodą, cały czas ucierając mikserem.
Ciasto podzielić na dwie równe części, do jednej z nich dodać kakao i wymieszać, a następnie przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną średniej tortownicy lub formy babkowej, najpierw białą część ciasta, a potem ciemną.
Piec w temperaturze 180°C około 60 minut do suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto przestudzić i oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady.
Ciasto podzielić na dwie równe części, do jednej z nich dodać kakao i wymieszać, a następnie przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej kaszą manną średniej tortownicy lub formy babkowej, najpierw białą część ciasta, a potem ciemną.
Piec w temperaturze 180°C około 60 minut do suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto przestudzić i oprószyć cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady.
ulcia21
marietta
Homunkulus
Czas pieczenia musiałem skrucić do 45min.bo byłaby murzynka:)
Polecam gorąco!!!
jovi
Anet
jovi
No to super, trzymam kciuki:)
Ja już upiekłam rankiem:)
eli_555