Sposób przygotowania:
Łaciaty serniczek
Ciasto czekoladowe: Mleko nastawiamy na ogień wsypujemy cukier, połamaną czekoladę, kakao, masło mieszamy do rozpuszczenia i studzimy.
Zimną masę miksujemy z żółtkami , mąką i sodą.
Sernik: Twaróg miksujemy z żółtkami i cukrem następnie dodajemy mąkę i roztopione masło. Wszystkie białka ubijamy na puszystą piane, dzielimy na pół i mieszamy połowę z masą czekoladową i połowę białek z masą serową.
Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy masę czekoladową na nią wylewamy część masy serowej tworząc kleksy i tak do wykończenia mas.
Pieczemy ok 1h w temp 175 stopni.
Zimną masę miksujemy z żółtkami , mąką i sodą.
Sernik: Twaróg miksujemy z żółtkami i cukrem następnie dodajemy mąkę i roztopione masło. Wszystkie białka ubijamy na puszystą piane, dzielimy na pół i mieszamy połowę z masą czekoladową i połowę białek z masą serową.
Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy masę czekoladową na nią wylewamy część masy serowej tworząc kleksy i tak do wykończenia mas.
Pieczemy ok 1h w temp 175 stopni.