Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Łaciaty serniczek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Delikatny wilgotny sernik połączymy z wilgotnym ciastem czekoladowym - murzynkiem , ciasto jest najlepsze jak poleży 2-3 dni.

Łaciaty serniczek Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Łaciaty serniczek

Masa czekoladowa

Sernik

Sposób przygotowania:

Łaciaty serniczek
Ciasto czekoladowe: Mleko nastawiamy na ogień wsypujemy cukier, połamaną czekoladę, kakao, masło mieszamy do rozpuszczenia i studzimy.

Zimną masę miksujemy z żółtkami , mąką i sodą.

Sernik: Twaróg miksujemy z żółtkami i cukrem następnie dodajemy mąkę i roztopione masło. Wszystkie białka ubijamy na puszystą piane, dzielimy na pół i mieszamy połowę z masą czekoladową i połowę białek z masą serową.

Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy masę czekoladową na nią wylewamy część masy serowej tworząc kleksy i tak do wykończenia mas.

Pieczemy ok 1h w temp 175 stopni.
Łaciaty serniczek
Mleko nastawiamy na ogień wsypujemy cukier , połamaną czekoladę ,kakao
Łaciaty serniczek
Zimną masę miksujemy z żółtkami , mąką i sodą .
Łaciaty serniczek
Twaróg miksujemy z żółtkami i cukrem następnie dodajemy mąkę i roztopione masło
Łaciaty serniczek
Wszystkie białka ubijamy na puszystą piane , dzielimy na pół i mieszamy połowę z masą czekoladową
Łaciaty serniczek
Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy masę czekoladową