Sposób przygotowania:
Sernik z masą krówkową
Przygotować ciasto. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i solą. Dodać margarynę, posiekać nożem. Następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto. Ciasto uformować w kulę zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.Potem ciastem wylepić formę (20x25) wstawić do nagrzanego na 180 C piekarnika i piec ok 20 minut. Przygotować masę serową. Margarynę rozpuścić i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, cały czas ubijać i dodawać porcjami ser. Następnie dodawać roztopioną margarynę oraz mąki wymieszane z cukrem waniliowym. Przgotowaną masę serową podzielić na dwie równe części .Do jednej dodać masę krówkową. Białka ubić z solą na sztywną pianę. Do każdej z mas dodać połowę białek i dokładnie wymieszać. Na upieczone ciasto wlewać porcjami na przemian obie masy- po kilka łyżek.Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec ok 50-60 minut. Po wystudzeniu udekorować sernik polewą czekoladową i dowolnymi bakaliami.
czekoladka_m