Sposób przygotowania:
Łaciaty sernik z truskawkowym musem
Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami i wstawić do lodówki.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance wody i odstawić do wystudzenia. Gdy galaretka wystygnie truskawki zmiksować na mus i dodać galaretkę. Mus podzielić na dwie części. Jedną część wstawić do lodówki aby lekko stężała a drugą część pozostawić na kuchennej szafce.
Żelatynę namoczyć w mleku następnie podgrzać i rozpuścić, odstawić do przestudzenia. Masło utrzeć z cukrami i dwoma łyżkami sera. Następnie porcjami dodawać resztę sera a na koniec dodać wystudzoną żęlatynę.
Na biszkopty wyłożyć trochę masy serowej i gdzie niegdzie troszkę tężejącego już musu truskawkowego. Tortownicę wstawić do lodówki aby masa lekko stężała, tortownica wcześniej schłodzona więc zajmie to kilka minut.
Ponownie wyłożyć kilka łyżek masy serowej i gdzie nigdzie trochę tężejącego truskawkowego musu i znowu wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. I tak do wyczerpania składników.
Wierzch zalać pozostałym musem odstawionym na kuchenną szafkę. Wstawic do lodówki na kilka godzin aby masy dobrze stężąły.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance wody i odstawić do wystudzenia. Gdy galaretka wystygnie truskawki zmiksować na mus i dodać galaretkę. Mus podzielić na dwie części. Jedną część wstawić do lodówki aby lekko stężała a drugą część pozostawić na kuchennej szafce.
Żelatynę namoczyć w mleku następnie podgrzać i rozpuścić, odstawić do przestudzenia. Masło utrzeć z cukrami i dwoma łyżkami sera. Następnie porcjami dodawać resztę sera a na koniec dodać wystudzoną żęlatynę.
Na biszkopty wyłożyć trochę masy serowej i gdzie niegdzie troszkę tężejącego już musu truskawkowego. Tortownicę wstawić do lodówki aby masa lekko stężała, tortownica wcześniej schłodzona więc zajmie to kilka minut.
Ponownie wyłożyć kilka łyżek masy serowej i gdzie nigdzie trochę tężejącego truskawkowego musu i znowu wstawić do lodówki do lekkiego stężenia. I tak do wyczerpania składników.
Wierzch zalać pozostałym musem odstawionym na kuchenną szafkę. Wstawic do lodówki na kilka godzin aby masy dobrze stężąły.