Sposób przygotowania:
Sernik łaciaty
Ciasto.
Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, sodą, kakao, dodajemy sól i miękkie masło. Jajko mieszamy z mlekiem i śmietaną i dolewamy do mąki. Wszystko dokładnie miksujemy.
Sernik.
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Jajka dokładnie ucieramy z cukrami, potem partiami dodajemy ser, budyń i mąkę. Na koniec wlać rozpuszczoną i przestudzoną margarynę, lekko przemieszać. Na spód natłuszczonej tortownicy 28 cm łyżką do lodów nakładamy kulki ciasta. Pomiędzy kulkami delikatnie wylewamy masę serową.
Sernik pieczemy w 180 C, dopiekamy w 160 C, około 60-70 minut.
Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, sodą, kakao, dodajemy sól i miękkie masło. Jajko mieszamy z mlekiem i śmietaną i dolewamy do mąki. Wszystko dokładnie miksujemy.
Sernik.
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Jajka dokładnie ucieramy z cukrami, potem partiami dodajemy ser, budyń i mąkę. Na koniec wlać rozpuszczoną i przestudzoną margarynę, lekko przemieszać. Na spód natłuszczonej tortownicy 28 cm łyżką do lodów nakładamy kulki ciasta. Pomiędzy kulkami delikatnie wylewamy masę serową.
Sernik pieczemy w 180 C, dopiekamy w 160 C, około 60-70 minut.