Sposób przygotowania:
Sernik łaciaty
Białka oddzielić od żółtek. Białka połączyć z cukrem i ubić gęstą, ale nie sztywną pianę.
W dużej misce połączyć serek, żółtka, olej i sypki budyń. Zmiksować na gęstą masę.
Dodać pianę i możliwie delikatnie połączyć, aby za bardzo nie zniszczyć struktury piany.
Gotową masę serową podzielić na pół. Jedną część zpołączyć z 2 łyżkami kakao. Drugą zmiksować z 2 łyżkami mąki pszennej.
Średnią formę wyłożyć papierem do pieczenia i na dnie ułożyć herbatniki albo biszkopty.
Wylewać na zmianę obie masy tworząc esy-floresy.
Blaszkę umieścić w nieco większej formie, do większej nalać wrzącej wody przynajmniej do połowy wysokości.
Piec 45 minut w temp. 165-170*C.
Kroić po zupełnym ostygnięciu i schłodzeniu.
W dużej misce połączyć serek, żółtka, olej i sypki budyń. Zmiksować na gęstą masę.
Dodać pianę i możliwie delikatnie połączyć, aby za bardzo nie zniszczyć struktury piany.
Gotową masę serową podzielić na pół. Jedną część zpołączyć z 2 łyżkami kakao. Drugą zmiksować z 2 łyżkami mąki pszennej.
Średnią formę wyłożyć papierem do pieczenia i na dnie ułożyć herbatniki albo biszkopty.
Wylewać na zmianę obie masy tworząc esy-floresy.
Blaszkę umieścić w nieco większej formie, do większej nalać wrzącej wody przynajmniej do połowy wysokości.
Piec 45 minut w temp. 165-170*C.
Kroić po zupełnym ostygnięciu i schłodzeniu.