Sposób przygotowania:
Łagodny kurczak z cytryną na szybko
Rozgrzewamy bardzo mocno olej w woku. Następnie zmniejszamy płomień i dodajemy kurczaka. Smażymy i mieszamy przez 3-4 minuty. Wyjmujemy mięso i odstawiamy je, trzymając w cieple. Opróżniamy wok z oleju żeby przyrządzić w nim sos. Wlewamy do woka sok z cytryny, 4 łyżki wody, cukier i sherry. Zagotowujemy i mieszamy, aż cukier się rozpuści. Mąkę mieszamy z 2 łyżkami wody i dodajemy do sosu. Ponownie zagotowujemy a następnie zmniejszamy temperaturę i gotujemy na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Cały czas mieszamy, aż sos zgęstnieje. Mięso przekładamy na rozgrzany półmisek i polewamy sosem. Podajemy natychmiast po przybraniu dania plasterkami cytryny.