Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Lane kluseczki z pomidorami i oregano

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Lekkie danie wegetariańskie na bazie delikatnych kluseczek w kolorze żółtym. Z pomidorami i aromatycznymi ziołami.

Lane kluseczki z pomidorami i oregano Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lane kluseczki z pomidorami i oregano

 

Sposób przygotowania:

Lane kluseczki z pomidorami i oregano
Jajka roztrzepać z mlekiem. Wsypać mąkę i kurkumę. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić ciągnące się ciasto. Zagotować wodę z solą i za pomocą specjalnego sita przecierać ciasto nad wrzątkiem. Zagotować. Odsączyć i wrzucić na głęboką patelnie z rozgrzaną oliwą(może być wok). Chwilę podsmażyć. Dodać pokrojone pomidory, najlepiej obrane ze skóry. Smażyć, aż zaczną się rozpadać. Wlać śmietankę i wsypać sporą ilość listków oregano. Smażyć ok 10 min. Ewentualnie doprawić. Smacznego!  
Lane kluseczki z pomidorami i oregano
Do roztrzepanych jajek z mlekiem wsypać mąkę i przyprawy.
Lane kluseczki z pomidorami i oregano
Żółte kluseczki ugotować w osolonej wodzie.
Lane kluseczki z pomidorami i oregano
Kluseczki podsmażyć i dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory.
Lane kluseczki z pomidorami i oregano
Wlać śmietankę i doprawić dużą ilością oregano.