Sposób przygotowania:
lasagne
1. Mięso smażymy dodajemy pokrojone cebule, oliwki pomidory. Doprawiamy
2. Na maśle dusimy szpinak, wlewamy mleko, soimy, dodajemy posiekany czosnek
3. Robimy sos: roztapiamy masło, mieszamy z mąka, Wlewamy mleko, gotujemy, mieszając, doprawiamy.
4. Do żaroodpornego naczynia przekładamy trochę sosu miesnego , lasagne, polewamy białym sosem. Na szpinak kruszymy fetę, Układamy kolejne warstwy. Przykrywamy lasagne, polewamy białym sosem, posypujemy serem. Zapiekamy 40 min w temp. 180 stopni.
2. Na maśle dusimy szpinak, wlewamy mleko, soimy, dodajemy posiekany czosnek
3. Robimy sos: roztapiamy masło, mieszamy z mąka, Wlewamy mleko, gotujemy, mieszając, doprawiamy.
4. Do żaroodpornego naczynia przekładamy trochę sosu miesnego , lasagne, polewamy białym sosem. Na szpinak kruszymy fetę, Układamy kolejne warstwy. Przykrywamy lasagne, polewamy białym sosem, posypujemy serem. Zapiekamy 40 min w temp. 180 stopni.