ptychu

ptychu

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Lasagne

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Można do niej dodać skarby z lodówki, czyli to czym aktualnie dysponujemy.

Lasagne

Składniki:

Lasagne

 

Sposób przygotowania:

Lasagne
Makaron gotujemy, odcedzamy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i obsypujemy tartą bułką. Wysypujemy do naczynia makaron. Przygotowujemy sos: Do mąki dodajemy jajka i śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Zalewamy sosem makaron. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pieczarki, cebulkę i mięsko i wykładamy do naczynia. Na to trzemy żółty ser i wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika. Wyjmujemy gdy ser się rozpuści a masa makaronowa będzie w miarę ścisła.