Sposób przygotowania:
Lasagne z dużą ilością warzyw wg Triss
Papryki, cebulę i pomidora pokroić w kostkę. Pora pokroić na pół i w krążki. Marchew zetrzeć na tarce. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę i pora. Smażyć parę minut i dodać paprykę i pomidora. Gdy papryka zmięknie dodać tartą marchew oraz pomidora. Poddusić, dodać podsmażone mięso mielone. Dokładnie wymieszać i rozbić mięso. Do podsmażonych warzyw i mięsa dolać passatę/pomidory oraz rosół. Sos wymieszać, dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić oregano i pieprzem oraz solą. Makaron podgotować partiami w osolonej wodzie, aby był elastyczny. W formie ułożyć 3 płaty makaronu (2 poziomo i 1 pionowo) porcję sosu, posypać tartym serem i oregano. Powinny wyjść 4 warstwy makaronu, ostatnia powinna kończyć się makaronem posypanym serem. Formę przykryć pokrywką. Piec ok. 40 min. w 180st. C.