Sposób przygotowania:
Lasagne z kurczakiem
Kurczaka pokroić i ugotować w wodzie z połową wina i cebulą.Doprawić solą i pieprzem.Gdy ostygnie, pokroić w paseczki.Wywar zachować.Płaty lasagne ugotować w osolonej wodzie i osączyć. Natkę razem z czosnkiem podsmażyć na maśle, posypać mąką i smażyć przez chwilę, ciągle mieszając.Gdy lekko ostygnie, wlać litr wywaru z kurczaka i pozostałe wino.Gotować przez 5 minut.Dodać 8 łyżek goudy oraz cheddar, dolać śmietankę, doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać.Na dno żaroodpornego naczynia wlać trochę sosu, ułożyć na nim warstwę lasagne przykryć kurczakiem, posypać pozostałymi serami i polać sosem.Powtarzać układanie warstw, aż składniki się wyczerpią, ostatnią warstwą powinien być sos posypany serami i orzechami.Zapiekać przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.