Sposób przygotowania:
Lasagne z kurczakiem i pieczarkami
Pieczarki oczyścić, pokroić. Podsmażyć. Drobno pokrojoną cebulę dodać do pieczarek, chwilę poddusić. Dodać mielone mięso i smażyć kilka minut. Pomidory z sosem dodać do podsmażanego mięsa, przyprawić. Gotować na małym ogniu 30 minut (częściowo odparować sos). Pod koniec gotowania dodać przyprawy ziołowe. W garnuszku podgrzać wodę, dodać troszkę oleju i moczyć w niej płaty lazanii (wkładać po 2-3 sztuki). Następnie płaty układamy w naczyniu żaroodpornym, wyłożyć część sosu z mięsem. Czynność powtórzyć, pozostawiając troszkę sosu bez mięsa. Przykryć kolejną warstwą płatów, wyłożyć pozostawiony sos, posypać startym serem. Zapiekać 30 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku.
Niezapominajka
najsmaczniejsze.pl