Sposób przygotowania:
Lasagne z porami i boczkiem
Boczek pokroić w paski,białą część porów w krążki,marchewki oczyścić pokroić w słupki.Masło stopić na patelni,podsmażyć na nim boczek,kiedy się zrumieni,zdjąć go z patelni i na tym samym tłuszczu przesmażyć marchewkę i pory,następnie wlać bulion i gotować 5min.Dymkę posiekać i wymieszać z twarogiem i śmietaną,dodać do warzyw i przyprawić do smaku.Lasagne ugotować według przepisu na opakowaniu,osączyć.Wyłożyć połową posmarowane masłem żaroodporne naczynie,wlac warzywa,posypać je boczkiem,przykryć resztą lasagne,posypać żółtym serem.Zapiekać 15min,w 200"C.
hoffija44
Polecę Jej ten portal ze wskazaniem na ten przepis:)))
moniaLOVEbary
Przepyszne, już prawie wszystko zjedzone:)
Tylko ja zastąpiłam marchewkę, pieczarkami i też wyszło pysznie