Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Lasagne z porami i boczkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pychotka!

Lasagne z porami i boczkiem

Składniki:

Lasagne z porami i boczkiem

 

  • 8pltów makaronu lasagne,
  • 4pory,
  • 2duże marchewki,
  • 15dag.boczku,
  • 1łyżka masła,
  • 1\2szkl.bulionu mięsnego,
  • 10dag.twarogu,
  • 1\2szkl.śmietany,
  • 10dag.startego żółtego sera,
  • 1dymka,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Lasagne z porami i boczkiem
Boczek pokroić w paski,białą część porów w krążki,marchewki oczyścić pokroić w słupki.Masło stopić na patelni,podsmażyć na nim boczek,kiedy się zrumieni,zdjąć go z patelni i na tym samym tłuszczu przesmażyć marchewkę i pory,następnie wlać bulion i gotować 5min.Dymkę posiekać i wymieszać z twarogiem i śmietaną,dodać do warzyw i przyprawić do smaku.Lasagne ugotować według przepisu na opakowaniu,osączyć.Wyłożyć połową posmarowane masłem żaroodporne naczynie,wlac warzywa,posypać je boczkiem,przykryć resztą lasagne,posypać żółtym serem.Zapiekać 15min,w 200"C.