Sposób przygotowania:
Lasagne z sosem mięsno-pieczarkowym
Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę i poddusić na rozgrzanym oleju. Dodać mielone mięso, doprawić solą i pieprzem. Całość dobrze podsmażyć przez ok 10-12 minut, starając się dokładnie rozdrobnić mięso. Mięso doprawić dwoma rodzajami papryki. Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w plastry. Dodać do mięsa wraz z koncentratem pomidorowym lub oczyszczonymi z pestek i pokrojonymi w kostkę świeżymi pomidorami. Do mięsa dodać organo, sos sojowy i całość dusić pod przykryciem ok 5 minut, zmniejszając ogień. Doprawić na ostro i odstawić do przestygnięcia. W wysmarowanym margaryną żaroodpornym naczyniu układać warstwami: płatki lasagne, farsz mięsno-grzybowy, plastry żółtego sera. Ostatnią warstwę powinien stanowić ser. Zapiekać przez 25 minut w temperaturze 200 stopni.