pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

łatwa panga

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

łatwa do przyrządzenia panga w cieście

łatwa panga Więcej zdjęć (5)

Składniki:

łatwa panga

 

Sposób przygotowania:

łatwa panga
dzielimy naszą rybkę na 3 części, solimy i pieprzymy oraz skraplamy sokiem z cytryny. wbijamy jajko do talerza i dodajemy mąkę. mieszamy razem do uzyskania jednolitej masy, gdy wydaje nam się, że jest za gęsta to dodajemy łyżkę wody i znowu mieszamy. można lekko przyprawić nasze ciasto np.kucharkiem. obtaczamy naszą rybkę i wkładamy na rozgrzany olej. smażymy na oleju kilka minut. smacznego
łatwa panga
obtocz z każdej strowy w cieście i daj na rozgrzany olej
łatwa panga
smażymy rybkę z każdej strony jednakowo
łatwa panga
smażymy nie za długo bo się będzie rozpadać
łatwa panga
podajemy z ziemniaczkami i gotowaną marchewką

Tagi:

jajko jajka panga