szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Łatwe babeczki posypane orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Szybkie i bardzo łatwe do przygotowania babeczki. Całość smakowa uzupełniona jabłkiem i orzechami, które wspaniale się łączą.

Łatwe babeczki posypane orzechami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łatwe babeczki posypane orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Łatwe babeczki posypane orzechami
W jednej misce mieszamy ze sobą składniki suche, a w drugiej składniki mokre (poza orzechami), dodajemy do nich składniki mokre czyli jajka, mleko, olej. Całość mieszamy dokładnie łyżką do połączenia składników. Jabłka obieramy i ścieramy na drobnej tarce, a orzechy włoskie drobno siekamy. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremek. Na wierzch nakładamy po łyżeczce tartego jabłka i posypujemy orzechami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 20 minut w temperaturze ok 180 stopni.
Łatwe babeczki posypane orzechami
Etap 1 Zaczynamy od wymieszania w misce skłądników suchych
Łatwe babeczki posypane orzechami
Etap 2 Dodajemy składniki mokre i mieszamy łyzką
Łatwe babeczki posypane orzechami
Etap 3 Przygotowaną masę przekładamy do foremek
Łatwe babeczki posypane orzechami
Etap 4 Na wierzch wykładamy starte jabłka i orzechy