Sposób przygotowania:
Łatwe ciasto dyniowe
Nieskomplikowane jesienne ciasto
Jajka wbić do większej miski, wsypać cukier, szczyptę soli ubijać na wyższych obrotach dopóki cukier się nie rozpuści. Następnie przesiać do miski mąkę z proszkiem i sodą, cynamonem i kakao. Dalej ubijając wlać olej,a na końcu wystudzone puree. Dokładnie połączyć. Ciasto przelać do wysmarowanej lub wyłożonej papierem foremki. Piec ok 40-45 min w temp 180 st.
Jajka wbić do większej miski, wsypać cukier, szczyptę soli ubijać na wyższych obrotach dopóki cukier się nie rozpuści. Następnie przesiać do miski mąkę z proszkiem i sodą, cynamonem i kakao. Dalej ubijając wlać olej,a na końcu wystudzone puree. Dokładnie połączyć. Ciasto przelać do wysmarowanej lub wyłożonej papierem foremki. Piec ok 40-45 min w temp 180 st.