Sposób przygotowania:
Łatwe, smaczne ciasto śliwkowe
Miękką margarynę, cukier, jajka, aromat migdałowy mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach, masa ma być grudkowata.
Dodać mąkę tortową z proszkiem do pieczenia i połączyć mikserem składniki na dość gęste, gładkie ciasto.
Forma 25x20 cm z papierem do pieczenia, ciasto łyżką rozsmarować w formie, gęsto rozłożyć połówki śliwek skórką do dołu.
Piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut do suchego patyczka, ostudzone ciasto przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Dodać mąkę tortową z proszkiem do pieczenia i połączyć mikserem składniki na dość gęste, gładkie ciasto.
Forma 25x20 cm z papierem do pieczenia, ciasto łyżką rozsmarować w formie, gęsto rozłożyć połówki śliwek skórką do dołu.
Piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut do suchego patyczka, ostudzone ciasto przed podaniem posypać pudrem cukrem.
ciasteczka
biedroneczki
ziutula
lukrowanepierniczki