Sposób przygotowania:
Łatwy chlebek
Drożdże rozetrzeć w 1 łyżce ciepłej wody i odstawić na kilka minut w tym czasie przesiać mąkę i wymieszać z solą oraz cukrem. Do miski z mąką dodać jajko, kefir o temperaturze pokojowej i drożdże, wyrobić gładkie ciasto i odstawić na minimum 90 min do wyrośnięcia po tym czasie uformować bochenek i delikatnie posypać po wierzchu mąką.
Piekarnik nagrzać do temp.200st i do gorącego wstawić chleb, piec 40 min po upieczeniu zostawić do wystudzenia.
Piekarnik nagrzać do temp.200st i do gorącego wstawić chleb, piec 40 min po upieczeniu zostawić do wystudzenia.
zewa
olmanka
iziona
Zrobiłam go pierwszy raz i wyszedł mi super, polecam bo ja też jestem na bakier z chlebem i na 10 wypieków 1 mi wychodzi. Co do ziarenek też nad nimi myślałam, ale na pierwszy raz poszłam na prościucha bez dodatków i jeszcze ten tłuszcz, faktycznie nie wspomniałam o tym, ale blaszkę smarowałam margaryną.