kasiunia

kasiunia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Lazania inaczej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Inna wersja typowej lazanii, trochę tańsza nawet, bo z krakersami. Ja nie miałam akurat sera w kawałku, więc ułożyłam plasterki.

Lazania inaczej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Lazania inaczej

 

  • 2 opakowania krakersów cebulowych
  • 40 dag mieszanego mięsa mielonego
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki ketchupu
  • cebula
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Lazania inaczej
Posiekaną w kostkę cebulę wraz z mięsem włożyć na rozgrzany olej. Lekko podsmażyć, wymieszać i przyprawić do smaku. Żaroodporną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Na nim ułożyć warstwę krakersów, na krakersach rozsmarować część farszu, wyrównać i posypać połową startego sera. Całość przykryć krakersami i powtórzyć czynność. Na wierzchu ułożyć plasterki pomidora i posypać resztą sera. Piec w temp. 160 st., aż ser się rozpuści.
Lazania inaczej
Nie miałam sera w kawałku dałam więc plasterki.

Tagi:

mięso sery ser