gosiczek821

gosiczek821

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

lazania mięsno grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dla takiej pyszności warto się napracować:)

lazania mięsno grzybowa

Składniki:

lazania mięsno grzybowa

 

  • na małą kwadratowa blaszkę
  • 18 płatów makaronu nalazanie
  • 1/2 kg miesa mielonego
  • 2 duże cebule
  • 1 szklanka suszonych grzybów(ja dałam 1 1/2 ale w przepisie była 1)
  • 2 szklanki sosu beszamelowego(może być kupny albo zrobić samemu)
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1szklanke startego żółtego sera
  • olej
  • 1 łyżka masła
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

lazania mięsno grzybowa
Grzyby namoczyć i ugotować do miękkości w tej wodzie co się moczyły.Cebule poszatkować w drobna kostkę połowę usmażyć na oleju z mięsem mielonym i łyżka koncentratu pomidorowego(doprawić mięso sola i pieprzem)Druga połowę cebuli usmażyć na maśle z pokrojonymi grzybami i tez doprawić do smaku.Płaty lazanii ugotować według informacji na opakowaniu.Blachę nasmarować tłuszczem ułożyć 6 płatów na nie wyłożyć mięso z cebulą,przykryć kolejnymi 6 płatami i wyłożyć grzyby z cebulą i przykryć ostatnimi płatami.Wszystko zalać gorącym sosem beszamelowym i posypać żółtym serem.Zapiekać w 180 s. przez 30min. Autor: goja o 10:55 0 komentarze Wyślij pocztą e-mail Wrzuć na bloga Udostępnij w usłudze Twitter Udostępnij w usłudze Facebook