Sposób przygotowania:
Lazania ze spaghetti
Ponieważ brakło mi makaronu lazania...wykorzystałam spaghetti. Cebulkę drobno posiekać i usmażyć na oleju z dodatkiem czosnku. Dodać mięso, posolić, doprawić bazylią i przesmażyć. Ułożyć w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym dwa płatki lazanii a na to wyłożyć warstwę mięsa. Przykryć kolejnymi dwoma płatkami makaronu i nałożyć drugą warstwę mięsa. Ponownie przykryć i nałożyć ostatnią warstwę mięsa. Sphagetti ugotować al dente. Zrobić z mąki i masła zasmażkę. Rozrobić zimnym mlekiem i dodać do powstałego sosu serek topiony. Przesmażyć. Doprawić. Sphagetti wymieszać z połową startego sera oraz sosem i ułożyć na górze lazani. Wszystko potrzepać żółtym serem i zapiec. Smacznego.