Sposób przygotowania:
Łazanki
Kapustę szatkujemy na drobno i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 1/2 kostki Winiary z liściem laurowym i zielem angielskim do miękkości.Przecedzamy, odstawiamy. Pieczarki obieramy, kroimy w talarki lub pół talarki, 1/2 cebuli kroimy w pół talarki i smażymy aż do odparowania wody. Przyprawiamy solą,pieprzem i vegetą. Boczek i kiełbasę kroimy w drobną kostkę i smażymy na łyżce oleju to zrumienienia, dodajemy pozostałą cebulę pokrojoną w pół talarki i drobniutko posiekany ząbek czosnku. Smażymy aż cebula się zeszkli. Wstępnie doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy kapustę i dokładnie mieszamy z boczkiem i kiełbasą. Dusimy aż kapusta zmięknie i połączy się z pozostałymi składnikami. Doprawiamy solą, pieprzem, 1/2 kostki rosołowej, vegetą, magii do pożądanego smaku. Makaron gotujemy, przecedzamy i delikatnie polewamy zimną wodą - żeby się nie posklejał, ale żeby też go nie wystudzić!! Gotową kapustę dodajemy do makaronu i dokładnie doprawiamy. w razie potrzeby doprawić.
madzia19795
siwa12345
kinga
hoffija44
motylica