Sposób przygotowania:
Łazanki w wersji fitETAP 1:
Kapustę odsączyć z wody i poszatkować.
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Por pokroić w krążki. Ogórek rozkroić na pół i wydrążyć nasiona. Pokroić w kostkę średniej wielkości. Cukinię pokroić w taką samą kostkę. Szparagi obrać obieraczką do warzyw. Pokroić w kawałki o grubości około 1,5 cm.
ETAP 2:
W rondelku rozgrzać olej i wrzucić por i zeszklić. Po minucie dodać szparagi. Zeszklić. Podlać 1/3 szklanki wody i dusić, aż płyn odparuję.
ETAP 3:
Następnie dodać ogórka i cukinię. Dusić razem do miękkości. W następnym kroku dodać posiekaną kapustę. Podsmażyć całość około 3-5 minut. Doprawić solą i suszonymi ziołami.
ETAP 4:
Makaron ugotować do miękkości. Odcedzić. Dodać do pozostałych składników i podsmażać około 2 minuty. Przed podaniem posypać posiekana natką.
Smacznego!