Sposób przygotowania:
Łazanki zapiekane z serem i parówkami.
Składniki na makaron łazanki dać na stolnicę,wyrobić i zagnieść.
Rozwałkować,a potem ususzyć przed pokrojeniem,potem dopiero
pokroić na łazanki.Wrzucić do wrzącej i osolonej wody łazanki.Goto-
-wać "al dente",dając łyżkę oleju przeciwko sklejaniu się łazanek.O-
-dcedzić,przelać na durszlaku zimną wodą.W tym czasie wypakować parówki z osłonek,pokroić na plasterki lub na wpół i wzdłuż,ser żółty zetrzeć,a suszone pomidory wyjąć ze słoika i odważyć.Naczynie żaroodporne natłuścić,piekarnik nagrzać do
150-170 st.C.W tym czasie układać na dno naczynia po warstwie
łazanek,parówek,pomidorów suszonych posypując szczyptą przyprawy ostrej każdą warstwę,ale nie za dużo,można i trochę ziół
dla smaku,choć pomidory suszone już mają posmak ziół oraz start-
-ym serem.Potem wstawić naczynie do piekarnika na 30-35 min.
Zapiekać danie,a po wyjęciu polać stopionym masłem.
Rozwałkować,a potem ususzyć przed pokrojeniem,potem dopiero
pokroić na łazanki.Wrzucić do wrzącej i osolonej wody łazanki.Goto-
-wać "al dente",dając łyżkę oleju przeciwko sklejaniu się łazanek.O-
-dcedzić,przelać na durszlaku zimną wodą.W tym czasie wypakować parówki z osłonek,pokroić na plasterki lub na wpół i wzdłuż,ser żółty zetrzeć,a suszone pomidory wyjąć ze słoika i odważyć.Naczynie żaroodporne natłuścić,piekarnik nagrzać do
150-170 st.C.W tym czasie układać na dno naczynia po warstwie
łazanek,parówek,pomidorów suszonych posypując szczyptą przyprawy ostrej każdą warstwę,ale nie za dużo,można i trochę ziół
dla smaku,choć pomidory suszone już mają posmak ziół oraz start-
-ym serem.Potem wstawić naczynie do piekarnika na 30-35 min.
Zapiekać danie,a po wyjęciu polać stopionym masłem.