Sposób przygotowania:
Łazanki z sosem mięsnym
Łazanki ugotować w lekko posolonej wodzie, aż do miękkości. Mięso wołowe dokładnie oczyścić i i zmielić. W następnej kolejności zmielone mięso wołowe podsmażyć na patelni na rozpuszczonej margarynie. Pomidory polać wrzątkiem, obrać ze skórki, a następnie pognieśc je i dodać do podsmażanego na patelni mięsa. Danie doprawić do smaku według władnego uznania pieprzem i solą oraz dodać obrane i starte ząbki czosnku. Całość dobrze wymieszać i gotować przez około 10 minut. Ser żółty strzeć na tarce o grubych oczkach. Jajko ugotować na twardo, obrać ze skorupki i strzeć na tarce. Starty ser i jajko dodać do sosu. Do formy posmarowanej margaryną poukładać łazanki. Ser mozzarella pokroić na kostkę, a dwa jajka ugotować na twardo obrać i również pokroić w kostkę i posypać łazanki. Na tym poukładać kolejną warstwę łazanek i polać sosem. Danie posypać z wierzchu startym serem żółtym.