Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Łazanki z kapustą i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

polecam , bardzo dobre, pochłaniają dużo czasu

Łazanki z kapustą i mięsem

Składniki:

Łazanki z kapustą i mięsem

 

  • Nadzienie:
  • 50 deg łopatki
  • 50 deg pierzarek
  • 50 deg kapusty kiszonej
  • 1 szt cebula
  • 10 ml oliwa
  • Ciasto:
  • 50 deg mąki
  • 2 szt jaja
  • 1 szk wody

 

Sposób przygotowania:

Łazanki z kapustą i mięsem
Mięso pokroić, upiec na oliwie, oddzielnie upiec cebulę, kapustę pokroić i ugotować, pieczarki usmażyć, wszystkie składniki połączyć. Z mąki, jajek, wody zagnieść ciasto, wałkować na placki grubości 4 mm kroić na kwadraciki wielkości 2cmx 2cm. Ugotować w osolonej wodzi. Odcedzić i połączyć z powstałą masą. Doprawić Vegetą

Tagi:

ciasto kapusta