Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1000]

Łazanki z kapustą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne łazanki w wersji wegetariańskiej, z kiszoną kapustą oraz pieczarkami, zaserwowane ze szczypiorkiem.

Łazanki z kapustą i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łazanki z kapustą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Łazanki z kapustą i pieczarkami
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.

Kiszoną kapustę odciskamy z nadmiaru soku, zalewamy wodą i gotujemy przez godzinę z dodatkiem liści laurowych.

Rozgrzewamy na patelni oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy do momentu, aż puszczą sok. Wtedy dodajemy ugotowaną i odcedzoną kapustę. Doprawiamy danie pieprzem, solą oraz dużą ilością majeranku. Mieszamy i smażymy około 5 minut.

Wrzucamy na patelnię ugotowany makaron. Mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze 1-2 minuty. Gotowe danie posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Łazanki z kapustą i pieczarkami
Rozgrzewamy na patelni oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i smażymy, aż się zeszkli.
Łazanki z kapustą i pieczarkami
Dodajemy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy do momentu, aż puszczą sok.
Łazanki z kapustą i pieczarkami
Wtedy dodajemy ugotowaną i odcedzoną kapustę.
Łazanki z kapustą i pieczarkami
Wrzucamy na patelnię ugotowany makaron. Mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze 1-2 minuty.