Sposób przygotowania:
Łazanki z grillowanym kurczakiem i pieczarkamiETAP 1:
Do miski wlać oliwę z oliwek, dodać curry, paprykę, pieprz i czosnek granulowany. Wymieszać. Włożyć do marynaty polędwiczki i odłożyć na jakieś 30 minut.
ETAP 2:
Następnie partiami smażyć na rozgrzanym grillu lub na patelni grillowej.
ETAP 3:
Cebulę pokroić w dużą kostkę i zeszklić na 2-3 łyżkach oleju. Kapustę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do garnka, dodać zioła prowansalskie, wymieszać. Podsmażyć około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie podlać ½ szklanki wody, przykryć pokrywką i dusić do miękkości. Gdy płyn wyparuje ponownie podlać wodą i czynność powtarzać, aż kapusta będzie miękka.
ETAP 4:
Pieczarki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Obrany czosnek pokroić na cienkie plasterki. Zeszklić na 2-3 łyżkach oleju i wrzucić grzyby. Smażyć, aż grzyby zmniejszą swoją połowę o co najmniej połowę.
ETAP 5:
Dodać je do kapusty. Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę i dodać do kapusty. Postawić na ogień i gotować razem około 10 minut. W między czasie ugotować makaron ( kształt dowolny). Odcedzony makaron połączyć z zawartością garnka i smażyć razem jeszcze 10 minut. Skosztować i dosmaczyć solą lub pieprzem. Smacznego!