Łazanki z młodą kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachecam do spróbowania.....

Łazanki z młodą kapustą

Składniki:

Łazanki z młodą kapustą

 

  • 1 główka młoda kapusta,
  • 25 dkg makaron łazanki suchy,
  • do smaku Sól,
  • 20 dkg kiełbasa podwawelska,
  • 1 szt duża cebula,
  • według uznania olej do smażenia,
  • do smaku przyprawa do zup KUCHAREK,
  • do smaku mielony kumin,
  • do smaku Kucharek - uniwersalna,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat

Sposób przygotowania:

Łazanki z młodą kapustą
Najpierw umytą kapustę kroimy na kwadratowe kawałki, wielkości makaronu. Makaron gotujemy w osolonej wodzie (al dente). Na oleju szklimy obraną i posiekaną cebulę, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, smażymy przez 5 minut często mieszając. Dorzucamy kapustę i smażymy kolejne 10 minut. Wsypujemy ugotowany makaron, przyprawiamy i ciągle mieszając smażymy jeszcze przez 2 - 3 minuty. Przykrywamy patelnię i pozostawiamy łazanki na 10 minut.